Mjesto gdje piće postaje umjetnost – GUNDULIĆEVA 13, srce Zagreba
Vrsta vina:
Bijelo,Volumen:
0,75lUdio alkohola:
11%Temperatura posluživanja:
4-5 °CPodrijetlo:
Pokrajina Treviso (Veneto)Boja i izgled:
Svijetla, slamnato žuta, fina i postojana perlažaBouquet:
Tipičan i profinjen s voćnim (zelene jabuke, kruške, citrusi) i cvjetnim (bijelo cvijeće, bagrem, glicinija i đurđica) notama, kaduljom i začinima u završniciOkus:
Mekan, harmoničan i elegantan, tankog tijela i živahne, ali uravnotežene kiselineIzvrstan kao aperitiv i u koktelima, a posebno se dobro slaže s predjelima, laganim prvim jelima (tjestenina s plodovima mora i aromatičnog bilja i rižota), jelima od parene ili sirove ribe, bijelim mesom na žaru, pirjanim jelima ili jelima od svježeg povrća
Flauta
Bottega Gold je Prosecco DOC, dobiven vinifikacijom grožđa Glera, uzgojenog u pokrajini Treviso. Bottega Gold je definiran kao "Glamour Sparkling", koji se odlikuje prepoznatljivom zlatnom bocom.
Vinova loza:
Glera
Šećer, g/l:
10-14
Biljke po hektaru:
3000-3500
Ukupna kiselost, g/l:
5,00-6,50
Sustav treninga:
Duplo obrnuto
Područje proizvodnje:
- Područje u blizini venecijanskih Predalpa ima umjerenu klimu s blagim zimama i svježim ljetima. Širok temperaturni raspon potiče povećanu proizvodnju aromatskih spojeva, što rezultira finijim i intenzivnijim aromama
- Raznolikost tla, izloženost suncu, padine čine ovaj prošek vrlo kompleksnim vinom
Razdoblje berbe:
Od kraja rujna
Proces proizvodnje:
- Grožđe je ručno brano što omogućuje:
1. spriječiti prisutnost materijala koji bi mogao negativno utjecati na senzorni profil vina (komadići lišća, grana, komadići kore)
2. smanjiti gnječenje i lomljenje bobica uz curenje mošta (muljanje) i njegovu kasniju preuranjenu oksidaciju, što bi rezultiralo smanjenjem fenolnog potencijala
3. smanjiti postotak grožđa ili grozdova koji su bolesni ili nisu savršeno zreli
- Grožđe se lagano preša, a dobiveni mošt čuva na niskoj temperaturi kako bi sačuvao svježinu
- Vrenje se vrši djelomično polazeći od mošta. Cijeli proces traje oko 40 dana na kontroliranoj temperaturi od 14-15 °C uz dodatak selekcioniranih kvasaca
- Nakon fermentacije vino ostaje u kontaktu s talogom: mrtve stanice kvasca oslobađaju neke važne spojeve koji poboljšavaju tijelo, strukturu i aromu vina
Prinos po hektaru:
150 q/Ha
Bottega je talijanski brend poznat po svojim iznimnim vinima i žestokim pićima. Tvrtku je 1977. godine osnovao Aldo Bottega, a sjedište joj je u Bibano di Godega, u regiji Veneto u Italiji. Tijekom godina Bottega je stekla reputaciju proizvođača visokokvalitetnih proizvoda s jakim fokusom na inovacije, dizajn i umijeće.
Bottega nudi širok izbor vina i jakih alkoholnih pića, uključujući vina, pjenušava vina, rakije, likere i druga žestoka pića.
Bottega je poznata po svojoj predanosti održivim i ekološki prihvatljivim metodama proizvodnje. Tvrtka kombinira moderne tehnike s tradicionalnom izradom kako bi stvorila proizvode koji su i ukusni i vizualno privlačni. Prepoznatljivo i elegantno pakiranje mnogih Bottega proizvoda, kao što je zlatna bočica Bottega Golda, doprinosi njihovoj poželjnosti.
Bottega je stekla globalne sljedbenike, a njezini se proizvodi često povezuju s proslavama i posebnim prigodama. Bilo da tražite fino pjenušavo vino, rakiju ili liker, Bottegin raznoliki izbor nudi niz mogućnosti za one koji cijene talijansko umijeće i kvalitetu.
Ukoliko želite ostaviti komentar, molimo da se registrirate na Vinea Gold.
Registracija