Vinea Gold od sada na dvije lokacije – GUNDULIĆEVA 13,Zagreb ili ULICA ŽRTAVA FAŠIZMA 2,Rijeka
Vrsta vina:
Bijelo,Volumen:
0,75lUdio alkohola:
11%Temperatura posluživanja:
4-5 °CPodrijetlo:
Provincije Treviso i Venecija, ItalijaBoja i izgled:
Slamnato žuta sa zlatnim odsjajem, fina i postojana perlažaBouquet:
Elegantan i profinjen, karakteriziraju ga voćne note (uglavnom jabuka i breskva), nježne cvjetne arome (prije svega glog), s finišom mednih nota i posebnom aromatičnošću koja podsjeća na suho voćeOkus:
Mekan i zadivljujući, na nepcu stvara savršenu ravnotežu između svježine grožđa Glera, tijela grožđa Chardonnaya i kiselosti grožđa PinotSavršen kao aperitiv, a posebno se dobro slaže s prvim jelima od ribe ili povrća (idealan uz rižoto od plodova mora ili rižota od graška), ribu na žaru, rakove i školjke. Također savršeno pristaje uz bijelo meso (piletinu i puretinu) te uz jela od povrća.
Flauta
Bottega White Gold je vino Venezia DOC dobiveno vinifikacijom grožđa Glera, Chardonnay i Pinot. Svojim sjajnim karakterom, ovaj Brut pjenušac je svjež i elegantan, predstavlja izraz teritorija na kojem se uzgaja grožđe, između pokrajina Treviso i Venecija.
Proces proizvodnje:
- Grožđe triju sorti ove mješavine obično se bere oko sredine rujna
- Grožđe se brzo prenosi u vinariju kako bi se očuvala kvaliteta i izbjegle moguće promjene koje mogu biti posljedica mehaničkih oštećenja, preuranjene oksidacije, mikrobne kontaminacije ili izlaganja suncu
- Grožđu se zatim uklanjaju peteljke i lagano preša kako bi se odvojila kožica od mošta, koji se na kraju čisti dekantacijom
- Prvo vrenje odvija se u čeličnim spremnicima uz dodatak selekcioniranih kvasaca
- Prema metodi Martinotti, druga fermentacija se odvija u cuve close na kontroliranoj temperaturi od 14°C, kako bi se očuvale primarne arome grožđa. Kada se šećer pretvori u alkohol, kvasci prirodno oslobađaju ugljični dioksid, čineći vino "pjenušavim"
- Vino se zatim hladno stabilizira, filtrira i puni u boce.
Vinova loza:
Glera, Chardonnay, Pinot
Prinos po hektaru:
140 q/Ha
Sustav treninga:
Sylvoz
Šećer, g/l:
10-13
Razdoblje berbe:
Sredina rujna
Ukupna kiselost, g/l:
5,00-6,50
Područje proizvodnje:
Područje DOC Venezia proteže se od podnožja u provinciji Treviso do Jadranskog mora u provinciji Venecija, odnosno od brda Conegliano do lagune Caorle. Zahvaljujući zaštićenosti Dolomita na sjeveru te blizini mora i lagune, karakterizira ga umjereno-vlažna klima. Tlo se sastoji od aluvijalnog materijala koji je nastao otapanjem alpskih i predalpskih ledenjaka i nošen rijekama Piave i Livenza. U visokoj ravnici visoka koncentracija kamenčića i šljunka daje lagano, ocjedito tlo umjerene plodnosti, što stvara idealne uvjete za vinogradarstvo. Ovo područje potječe od visokokvalitetnog grožđa od kojeg se proizvodi ovaj pjenušac.
Bottega je talijanski brend poznat po svojim iznimnim vinima i žestokim pićima. Tvrtku je 1977. godine osnovao Aldo Bottega, a sjedište joj je u Bibano di Godega, u regiji Veneto u Italiji. Tijekom godina Bottega je stekla reputaciju proizvođača visokokvalitetnih proizvoda s jakim fokusom na inovacije, dizajn i umijeće.
Bottega nudi širok izbor vina i jakih alkoholnih pića, uključujući vina, pjenušava vina, rakije, likere i druga žestoka pića.
Bottega je poznata po svojoj predanosti održivim i ekološki prihvatljivim metodama proizvodnje. Tvrtka kombinira moderne tehnike s tradicionalnom izradom kako bi stvorila proizvode koji su i ukusni i vizualno privlačni. Prepoznatljivo i elegantno pakiranje mnogih Bottega proizvoda, kao što je zlatna bočica Bottega Golda, doprinosi njihovoj poželjnosti.
Bottega je stekla globalne sljedbenike, a njezini se proizvodi često povezuju s proslavama i posebnim prigodama. Bilo da tražite fino pjenušavo vino, rakiju ili liker, Bottegin raznoliki izbor nudi niz mogućnosti za one koji cijene talijansko umijeće i kvalitetu.
Ukoliko želite ostaviti komentar, molimo da se registrirate na Vinea Gold.
Registracija