Vinea Gold od sada na dvije lokacije – GUNDULIĆEVA 13,Zagreb ili ULICA ŽRTAVA FAŠIZMA 2,Rijeka
Vrsta vina:
Pjenušavo,Volumen:
0,75lUdio alkohola:
12%Temperatura posluživanja:
6-8 °CPodrijetlo:
ŠpanjolskaBoja i izgled:
Srednje intenzivna malinasto ružičasta, s obilnim, živim mjehurićima srednje veličine.Bouquet:
Voćni s intenzivnim aromama crvenog voća kao što su maline, ribizli i višnje.Okus:
Voćno u ustima, ukusno i slatko s osvježavajućom kiselinom, lako se pije i s dugim završetkom.Ovaj rosé dobro pristaje uz intenzivna jela i nadopunjuje težu hranu. Spajajte ga s daskom za slastice (suhomesnate proizvode, paštete, sireve, krekere...), dobrom iberskom šunkom s tostiranim kruhom s rajčicom ili pečenom svinjetinom s pečenim začinjenim jabukama. Također se dobro slaže s lososom ili pastrvom, kao i paellama iz Španjolske i rižotima, tajlandskom hranom i slatko-kiselim jelima. Iznenađujuće je dobar uz: sendviče od želea (voćnih) i maslaca od kikirikija!
Elyssia Pinot Noir, pjenušavo živahno malinasto ružičasto vino puno intenzivno zrelih ljetnih aroma crvenog voća zahvaljujući Pinot Noiru – ljetnim malinama, crvenom ribizlu i trešnjama.
Grožđe za ovo vino bere se noću kako bi se sačuvale njegove delikatne note pri izradi ovog pinota crnog. Sorta je poznata po tome što ima nizak sadržaj tanina i nije osobito punog okusa. U okusu je elegantno voćno.
Freixenet je španjolska, obiteljska tvrtka čiji korijeni sežu do 1861. godine, a proizašli su iz velike ljubavne priče. Godine 1889. Dolores Sala Vivé, nasljednica vinskog emporija Sala, udala se za Pedra Ferrera Boscha, iz susjednog vinograda La Freixeneda (što na katalonskom znači "jasenov gaj") u vinskoj regiji Penedès, južno od Barcelone. Dolores i Pedro krenuli su zajedno u posao, proizvodeći tradicionalno izrađena, fermentirana pjenušava vina u bocama, a 1914. godine počeli su prodavati svoje proizvode s imenom Freixenet kao znakom nadimka El Freixenet koji su Pedru dali lokalni stanovnici. Do 1920-ih, vodeća obiteljska pjenušava vina doživjela su veliki uspjeh na domaćem i međunarodnom planu. Posao je cvjetao sve do početka građanskog rata u Španjolskoj, tijekom kojeg je obitelj pretrpjela gubitak izgubivši Pedra Ferrera i njegovog najstarijeg sina. S velikom odlučnošću, udovica Dolores Sala Vivé preuzela je Freixenet kako bi osigurala svoje četvero male djece. U 1920-ima, njihov sin José Ferrer preuzeo je obiteljski posao i do 1980-ih izrastao je Freixenet u vodećeg svjetskog proizvođača pjenušavih vina. Kada je José Ferrer preuzeo uzde 1980-ih, ne samo da je razvio tvrtku da postane vodeći svjetski proizvođač pjenušavih vina, već je promijenio i način rada španjolske cava industrije.
U želji da maksimizira kvalitetu, José se opsesivno usredotočio na inovacije i Freixenet je bila prva tvrtka u Španjolskoj koja je pneumatski prešala grožđe, koristila hlađene posude za kontrolu fermentacije i razvila automatizirani sustav za slaganje boca. José je također vodio stvaranje jedne od najvažnijih privatnih kolekcija vinskog kvasca na svijetu, koji se koristi tijekom fermentacije kako bi svakom vinu Freixenet dao jedinstvenu osobnost. S obzirom da je José sada polu-umirovljenik, danas je njegov sin Pedro Ferrer na čelu. Pod njegovim vodstvom, Freixenet se nastavlja širiti kupnjom vinskih posjeda u nekim od najistaknutijih svjetskih apelacija.
Kao i originalna vinarija u Sant Sadurniju, Freixenet Grupa ima vinarije diljem Španjolske, Meksika, Argentine, Italije, doline Sonoma u Kaliforniji; Champagne i Bordeaux u Francuskoj; te Coonawarra i Mildura u Australiji.
Freixenet je 2018. udružio snage s Henkell & Co kako bi postao jedna od vodećih svjetskih tvrtki za pjenušava vina. Dok uživa u rastu i uspjehu Freixeneta diljem svijeta, sada već peta generacija obitelji Ferrer nastavlja ostvarivati viziju koju su njihovi djedovi i bake imali o brendu prije svih tih godina.
Ukoliko želite ostaviti komentar, molimo da se registrirate na Vinea Gold.
Registracija