Mjesto gdje piće postaje umjetnost – GUNDULIĆEVA 13, srce Zagreba
Vrsta vina:
Bijelo,Volumen:
0,75lUdio alkohola:
6,5%Temperatura posluživanja:
5-6 °CPodrijetlo:
North of ItalyBoja i izgled:
Slamnato žuta s finom i postojanom perlažomBouquet:
Kompleksan, intenzivan, nježan, s cvjetnim (ruža, glicinija i poljsko cvijeće) i voćnim (žuta breskva, marelica i citrus) notama i ugodnom notom kadulje u završniciOkus:
Baršunast, ugodno slatkast, intenzivan i postojan s dobrom kiselošću koja obogaćuje njegovu svježinu i uravnotežuje visok sadržaj šećeraSlatko vino, pogodno za proslave i posebne događaje. Slaže se sa svim većim slasticama talijanske i internacionalne kuhinje. Savršen i uz zrele sireve
Flauta
Il Vino dell'Amore Petalo Moscato je bijeli pjenušac kojeg karakterizira jasna slatkoća, izražen i elegantan bouquet, nizak udio alkohola i tipičan miris ruže koji evocira sliku latica na etiketi.
Područje proizvodnje:
- Grožđe koje se koristi za proizvodnju ovog vina dolazi s područja nastalog prije milijune godina
- Podlogu čine sedimentne stijene dobrog skeleta, bogate mineralima i mikroelementima. Ovo alkalno tlo pogoduje proizvodnji grožđa s dobrom razinom kiselosti
- Klima je umjerena s blagim zimama, vrućim i suhim ljetima i dobrim temperaturnim rasponom. Ovo područje karakterizira temperaturna inverzija, pa su temperature u brdima više nego u ravničarskim krajevima
- Vina ovog jedinstvenog područja su svježa, mineralna, dobre kiseline i nepogrešivog organoleptičkog profila.
Vinova loza:
Muškat
Proces proizvodnje:
- Grožđe se bere i odvozi u vinariju kako bi se spriječila mehanička oštećenja, preuranjena oksidacija, mikrobna kontaminacija i izlaganje suncu koji uzrokuju promjene i narušavaju kvalitetu
- Grozdovi se lagano pritisnu odstranjujući im peteljke, mošt se odvaja od kožice i čisti
- Fermentacija se odvija uz dodatak selekcioniranih kvasaca, po Martinotti metodi, u pećnici na kontroliranoj temperaturi od 14 °C kako bi se očuvale primarne arome grožđa
- Na kraju procesa vino se hladno stabilizira, filtrira i puni u boce
- Dobiveno vino ima niski udio alkohola (6,5%) s visokim ostatkom šećera
Biljke po hektaru:
3000-4000
Prinos po hektaru:
90-100 q/Ha
Sustav treninga:
Sylvoz i špurirani kordon
Šećer, g/l:
90-95
Razdoblje berbe:
Prvi dani rujna
Ukupna kiselost, g/l:
5,00-6,50
Bottega je talijanski brend poznat po svojim iznimnim vinima i žestokim pićima. Tvrtku je 1977. godine osnovao Aldo Bottega, a sjedište joj je u Bibano di Godega, u regiji Veneto u Italiji. Tijekom godina Bottega je stekla reputaciju proizvođača visokokvalitetnih proizvoda s jakim fokusom na inovacije, dizajn i umijeće.
Bottega nudi širok izbor vina i jakih alkoholnih pića, uključujući vina, pjenušava vina, rakije, likere i druga žestoka pića.
Bottega je poznata po svojoj predanosti održivim i ekološki prihvatljivim metodama proizvodnje. Tvrtka kombinira moderne tehnike s tradicionalnom izradom kako bi stvorila proizvode koji su i ukusni i vizualno privlačni. Prepoznatljivo i elegantno pakiranje mnogih Bottega proizvoda, kao što je zlatna bočica Bottega Golda, doprinosi njihovoj poželjnosti.
Bottega je stekla globalne sljedbenike, a njezini se proizvodi često povezuju s proslavama i posebnim prigodama. Bilo da tražite fino pjenušavo vino, rakiju ili liker, Bottegin raznoliki izbor nudi niz mogućnosti za one koji cijene talijansko umijeće i kvalitetu.
Ukoliko želite ostaviti komentar, molimo da se registrirate na Vinea Gold.
Registracija