Vinea Gold od sada na dvije lokacije – GUNDULIĆEVA 13,Zagreb ili ULICA ŽRTAVA FAŠIZMA 2,Rijeka
Donnafugata
Vina
Bijela vina
Osvježavajuća kombinacija nježne aromatične senzacije bijelog cvijeća (bazge) i voćne note među kojima se ističu citrusni mirisi. Uživajte u čarima proljeća uz svaki gutljaj.
18.99 €
Volumen:
0,75lUdio alkohola:
11,42%Temperatura posluživanja:
9-11 °CBoja i izgled:
Svijetlo slamnata bojaPodrijetlo:
ItalijaBouquet:
Damarino spaja delikatne aromatične senzacije bijelog cvijeća (bazge) i voćnih nota među kojima se ističu citrusni mirisi.Okus:
U ustima je nježan s ugodnim završetkomGrožđe:
Ansonica, rasprostranjena u mješavinama s drugim sortama grožđaRiba
Izvrstan kao aperitiv i uz lagana jela od plodova mora. Poslužite ga u čaši srednje veličine u obliku tulipana. Otčepite trenutno, izvrsno na 9-11 °C. (48-51°F)
GROŽĐE: Ansonica je prevladavajuća sorta; kupaža je upotpunjena drugim autohtonim grožđem. Odležavanje u spremnicima dva mjeseca, a zatim najmanje dva mjeseca u boci prije puštanja u promet.
BILJEŠKE KUŠANJA (06.12.2021.): Damarino 2021 svijetle slamnate boje spaja nježne aromatične senzacije bijelog cvijeća (bazge) i voćne note među kojima se ističu citrusni mirisi. U ustima je nježan s ugodnim završetkom.
DUGOTRAJNOST: uživajte do 2-3 godine.
SVJEŽA I ORIGINALNA KOLEKCIJA: Ugodna vina sa sicilijanskom dušom.
KADA POŽELITE: Uljepšati si dan na ugodan i originalan način. Razmazite se dnevnom dozom luksuza. Podijelite otkriće s prijateljima.
DIJALOG S UMJETNOŠĆU: Damarino ima novu autorsku etiketu koju potpisuje Stefano Vitale, izniman umjetnik koji uspijeva učiniti da osobnost svakog vina Donnafugata zablista. Šarena etiketa obuhvaća očaravajući aromatski profil ovoga vina u spektakularnom šeširu i odmah vas prenosi na morsku obalu, u društvo tajanstvene i fascinantne žene.
Odležavanje prije punjenja:
U spremniku dva mjeseca, a zatim najmanje dva mjeseca u boci prije stavljanja na tržište.
Područje proizvodnje:
Jugozapadna Sicilija, imanje Contessa Entellina i susjedna područja
Razdoblje berbe:
Ansonica - prevladavajuća sorta u mješavini - brala se između 30. kolovoza i 7. rujna. Ostale domaće sorte brane su od kraja kolovoza do sredine rujna.
Vinifikacija:
Fermentacija: u nehrđajućem čeliku, na temperaturi od 14-16°C (57-61° F). Odležavanje u spremnicima dva mjeseca, a zatim najmanje dva mjeseca u boci prije puštanja u promet.
Ukupna kiselost, g/l:
5,3 g/l
Donnafugata je poznata vinarija sa Sicilije, jednog od najvažnijih vinogradarskih područja Italije
Vina Donnafugata predstavljaju Siciliju i opisuju osjetilni svemir." To su osebujne karakteristike sicilijanske vinarije, koje se mogu pronaći u svakom gutljaju vina ove vinarije. Sinergijski spoj između kvalitete, povijesti i strasti, počevši od svježine dell'Anthilia Donnafugata, jednog od najpoznatijih sicilijanskih bijelih vina do zaokruženog okusa Mille e Una Notte Donnafugata s tipičnom rubin crvenom bojom koju proizvodi grožđe Nero d’Avola.
Vinarija Donnafugata rođena je na Siciliji u obitelji s više od 160 godina tradicije u proizvodnji kvalitetnih vina. Giacomo Rallo i njegova supruga Gabriella zajedno sa svojim djecom José i Antoniom s velikom pažnjom upravljaju tvrtkom u službi prirode. Oni proizvode vina koristeći prednosti terroirskog potencijala.
Počeli su 1983. iz povijesnih podruma obitelji Rallo u Marsali i vinograda Entellina Count u jezgri zapadne Sicilije. Donnafugata je 1989. stigla na otok Pantelleria gdje je počela proizvoditi slatka vina. Ime Donnafugata doslovno znači "žena koja bježi" i odnosi se na kraljicu Mariju Karolinu, suprugu Ferdinanda IV od Burbona koja je početkom 1800. godine pobjegla iz Napulja zbog Napoleona. Zbog toga je otišla na onu stranu Sicilije gdje se danas nalaze vinogradi Donnafugata. Ova činjenica inspirirala je logotip tvrtke: lik ženske glave s vjetrom u kosi, koja je predstavljena u svakoj boci Donnafugate. Vina Donnafugata dio su sicilijanske tradicije i danas su jedan od glavnih proizvoda u cijeloj Italiji.
Donnafugata ima 3 povijesna proizvodna prostora na Siciliji. Drevni obiteljski podrumi u Marsali, gdje se odvijaju procesi punjenja i starenja, vinarija Contessa Entellina, u srcu zapadne Sicilije, s vinogradima (302 hektara) i maslinicima (9 hektara), te vinarija Khamma na Pantelleriji, vulkanskom otoku između Sicilije i Afrike, s vinogradima zasađenim u Zibibbu (68 hektara) uzgajala je alberello pantesco (UNESCO svjetska baština).
Uz berbu 2016. Donnafugata ostvaruje san koji su dugo sanjali, dolaze u posjed na istočnoj Siciliji, vina pod prestižnim nazivima Etna, Cerasuolo i Frappato di Vittoria, računajući redom na 35 hektara vinograda i u podrumu Ravindazzo na sjeveru. padini vulkana i 36 hektara u Acateu, klasičnom teritoriju denominacije. Projekt koji želi predložiti izvrsnost sicilijanskog vina s različitih područja, a svi oni imaju izniman potencijal.
Sva vina vinarije Donnafugata proizvedena su ekološkim Bio-metodama.
Ukoliko želite ostaviti komentar, molimo da se registrirate na Vinea Gold.
Registracija