Mjesto gdje piće postaje umjetnost – GUNDULIĆEVA 13, srce Zagreba
Vrsta vina:
Pjenušavo,Volumen:
0,75lUdio alkohola:
11%Temperatura posluživanja:
6-8 °CPodrijetlo:
ItalijaBoja i izgled:
Ljepota ružičaste nijanse rumenila koja svjetluca s mjehurićima u vašoj čašiBouquet:
Svježe i voćno s nježnom aromom bobičastog voća na elegantnoj bazi bijelog cvijeća i jabuke.Okus:
Na nepcu, primamljive, slatke bobice savršeno se kombiniraju s laganim pjenušavim mjehurićima kako bi ovo vino učinili divnim.Meki sir
Tvrdi sir
Riba
Bijelo meso
Slastice
Njegov živahan i voćni karakter nadopunjuje niz okusa. Evo nekoliko prijedloga za sljubljivanje hrane: lagana predjela, morski plodovi, perad, sirevi, pikantna jela, deserti
Želeći donijeti još više talijanskih pjenušavih vina savršenih za proslave, Freixenet ide dalje od Prosecca s pjenušcem Freixenet Italian Rose. Ljepota rumeno ružičaste nijanse koja svjetluca s mjehurićima u vašoj čaši natjerat će vas da poželite nazdraviti prijateljima i obitelji. Freixenet Italian Rosé ukusna je mješavina najbolje talijanske berbe grožđa Glera i Pinot Noir.
Vinova loza:
Glera i Pinot Noir
Freixenet je španjolska, obiteljska tvrtka čiji korijeni sežu do 1861. godine, a proizašli su iz velike ljubavne priče. Godine 1889. Dolores Sala Vivé, nasljednica vinskog emporija Sala, udala se za Pedra Ferrera Boscha, iz susjednog vinograda La Freixeneda (što na katalonskom znači "jasenov gaj") u vinskoj regiji Penedès, južno od Barcelone. Dolores i Pedro krenuli su zajedno u posao, proizvodeći tradicionalno izrađena, fermentirana pjenušava vina u bocama, a 1914. godine počeli su prodavati svoje proizvode s imenom Freixenet kao znakom nadimka El Freixenet koji su Pedru dali lokalni stanovnici. Do 1920-ih, vodeća obiteljska pjenušava vina doživjela su veliki uspjeh na domaćem i međunarodnom planu. Posao je cvjetao sve do početka građanskog rata u Španjolskoj, tijekom kojeg je obitelj pretrpjela gubitak izgubivši Pedra Ferrera i njegovog najstarijeg sina. S velikom odlučnošću, udovica Dolores Sala Vivé preuzela je Freixenet kako bi osigurala svoje četvero male djece. U 1920-ima, njihov sin José Ferrer preuzeo je obiteljski posao i do 1980-ih izrastao je Freixenet u vodećeg svjetskog proizvođača pjenušavih vina. Kada je José Ferrer preuzeo uzde 1980-ih, ne samo da je razvio tvrtku da postane vodeći svjetski proizvođač pjenušavih vina, već je promijenio i način rada španjolske cava industrije.
U želji da maksimizira kvalitetu, José se opsesivno usredotočio na inovacije i Freixenet je bila prva tvrtka u Španjolskoj koja je pneumatski prešala grožđe, koristila hlađene posude za kontrolu fermentacije i razvila automatizirani sustav za slaganje boca. José je također vodio stvaranje jedne od najvažnijih privatnih kolekcija vinskog kvasca na svijetu, koji se koristi tijekom fermentacije kako bi svakom vinu Freixenet dao jedinstvenu osobnost. S obzirom da je José sada polu-umirovljenik, danas je njegov sin Pedro Ferrer na čelu. Pod njegovim vodstvom, Freixenet se nastavlja širiti kupnjom vinskih posjeda u nekim od najistaknutijih svjetskih apelacija.
Kao i originalna vinarija u Sant Sadurniju, Freixenet Grupa ima vinarije diljem Španjolske, Meksika, Argentine, Italije, doline Sonoma u Kaliforniji; Champagne i Bordeaux u Francuskoj; te Coonawarra i Mildura u Australiji.
Freixenet je 2018. udružio snage s Henkell & Co kako bi postao jedna od vodećih svjetskih tvrtki za pjenušava vina. Dok uživa u rastu i uspjehu Freixeneta diljem svijeta, sada već peta generacija obitelji Ferrer nastavlja ostvarivati viziju koju su njihovi djedovi i bake imali o brendu prije svih tih godina.
Ukoliko želite ostaviti komentar, molimo da se registrirate na Vinea Gold.
Registracija