Mjesto gdje piće postaje umjetnost – GUNDULIĆEVA 13, srce Zagreba
250.00 €
Nema na zalihama
Nema na stanju!Ostavite svoje podatke! Javiti ćemo Vam kada proizvod ponovno bude dostupan.
MONTEVERTINE JE SMJEŠTEN U SRCU CHANTI, BREŽULJAKA U GRADU RADDA uUCHANTIU, NA 425 METARA NAD MOREM.
Uzgajamo isključivo sorte grožđa porijeklom iz područja Chianti: Sangiovese, Canaiolo i Colorino. U Montevertineu, jednostavnost, poštovanje, izuzetna briga o detaljima i know-how su načela vodilja koja nadahnjuju naš svakodnevni rad. Naš način proizvodnje vina iznimno je tradicionalan i uvijek isti, od prvih berbi. Ručno ubrano grožđe fermentira se u betonskim posudama, bez kontrole temperature i izvođenjem dvije operacije pumpanja dnevno kako bi se klobuk ljuske održao vlažnim za nježnije izdvajanje tanina iz ljuske. Nakon zgnječenja počinje malolaktička fermentacija u vitrificiranim betonskim posudama. Čim je fermentacija završena, vina se ostavljaju da odmara u drvenim bačvama oko dvije godine. Odležavanje vina vrši se u bačvama od slavonskog i hrasta Allier od 5,5 do 18 hektolitara te u Allier barriqueima od 225 litara. Naša vina nikada nisu filtrirana.
Sangiovese čini oko 90% zasađene loze. 10% je Colorino i Canaiolo. Gustoća zasada je 5.000 trsova po hektaru u vinogradima zasađenim od 1997. godine i 3.200 trsova po hektaru u vinogradima prije 1997. godine. Najstarije vinove loze treniraju se Guyot sustavom, a najmlađe sustavom kordona. Od berbe 2009. koristimo 100% ekološki sustav uzgoja. Prostor između redova vinove loze prekriven je travom, a kompost proizveden na
farmi služi kao gnojivo. Suzbijanje štetnika vinove loze temelji se na korištenju bakra i sumpora u prahu. Nikada nismo sadili druge sorte grožđa osim tradicionalnih Sangiovese, Canaiolo i Colorino. Naš pristup vinogradarstvu je proizvodnja vina koje u potpunosti odražava identitet naše zemlje.
Ukoliko želite ostaviti komentar, molimo da se registrirate na Vinea Gold.
Registracija