Vinea Gold od sada na dvije lokacije – GUNDULIĆEVA 13,Zagreb ili ULICA ŽRTAVA FAŠIZMA 2,Rijeka
Vrsta vina:
Pjenušavo,Volumen:
0,2lUdio alkohola:
7%Temperatura posluživanja:
4-6 °CPodrijetlo:
ŠpanjolskaBoja i izgled:
Prekrasne je svjetlucave blijedo ružičaste boje.Bouquet:
Na nosu ima šarmantnu cvjetnu aromu crvenih i tropskih bombona.Okus:
Izvrstan okus uravnotežen je svježom, prirodnom slatkoćom i nježnim završetkom.Povrće
Meki sir
Riba
Bijelo meso
Slastice
Losos, škampi, crveno bobičasto voće, narezane smokve, kolačići, plavi sir ili azijska kuhinja.
MIA Moscato Rosé, svježa, slatka i pjenušava, šarmantna cvjetna aroma crvenih i tropskih bombona. Prekrasne je svjetlucave blijedo ružičaste boje.
Linija Mía zamisao je Glorije Collell, mlade vinarke iz Barcelone, koja se udružila s Freixenetom kako bi ostvarila svoj san o spajanju raznolike kulture grožđa u Španjolskoj sa svježinom i mladenačkom bujnošću svog rodnog grada. Mía Sparkling Moscato Rosé napravljen je od svježe prešanog mošta grožđa Moscato uz dodatak vina Tempranillo. Fermentira se u spremnicima od nehrđajućeg čelika na kontroliranim temperaturama dok se ne postigne 5-5,5% alkohola, a zatim se odvija druga fermentacija u zatvorenim spremnicima. Na 7% vrenje se zaustavlja hlađenjem vina prije nego što se filtrira i pripremi za punjenje u boce.
Vinova loza:
Muškat, Tempranillo
Freixenet je španjolska, obiteljska tvrtka čiji korijeni sežu do 1861. godine, a proizašli su iz velike ljubavne priče. Godine 1889. Dolores Sala Vivé, nasljednica vinskog emporija Sala, udala se za Pedra Ferrera Boscha, iz susjednog vinograda La Freixeneda (što na katalonskom znači "jasenov gaj") u vinskoj regiji Penedès, južno od Barcelone. Dolores i Pedro krenuli su zajedno u posao, proizvodeći tradicionalno izrađena, fermentirana pjenušava vina u bocama, a 1914. godine počeli su prodavati svoje proizvode s imenom Freixenet kao znakom nadimka El Freixenet koji su Pedru dali lokalni stanovnici. Do 1920-ih, vodeća obiteljska pjenušava vina doživjela su veliki uspjeh na domaćem i međunarodnom planu. Posao je cvjetao sve do početka građanskog rata u Španjolskoj, tijekom kojeg je obitelj pretrpjela gubitak izgubivši Pedra Ferrera i njegovog najstarijeg sina. S velikom odlučnošću, udovica Dolores Sala Vivé preuzela je Freixenet kako bi osigurala svoje četvero male djece. U 1920-ima, njihov sin José Ferrer preuzeo je obiteljski posao i do 1980-ih izrastao je Freixenet u vodećeg svjetskog proizvođača pjenušavih vina. Kada je José Ferrer preuzeo uzde 1980-ih, ne samo da je razvio tvrtku da postane vodeći svjetski proizvođač pjenušavih vina, već je promijenio i način rada španjolske cava industrije.
U želji da maksimizira kvalitetu, José se opsesivno usredotočio na inovacije i Freixenet je bila prva tvrtka u Španjolskoj koja je pneumatski prešala grožđe, koristila hlađene posude za kontrolu fermentacije i razvila automatizirani sustav za slaganje boca. José je također vodio stvaranje jedne od najvažnijih privatnih kolekcija vinskog kvasca na svijetu, koji se koristi tijekom fermentacije kako bi svakom vinu Freixenet dao jedinstvenu osobnost. S obzirom da je José sada polu-umirovljenik, danas je njegov sin Pedro Ferrer na čelu. Pod njegovim vodstvom, Freixenet se nastavlja širiti kupnjom vinskih posjeda u nekim od najistaknutijih svjetskih apelacija.
Kao i originalna vinarija u Sant Sadurniju, Freixenet Grupa ima vinarije diljem Španjolske, Meksika, Argentine, Italije, doline Sonoma u Kaliforniji; Champagne i Bordeaux u Francuskoj; te Coonawarra i Mildura u Australiji.
Freixenet je 2018. udružio snage s Henkell & Co kako bi postao jedna od vodećih svjetskih tvrtki za pjenušava vina. Dok uživa u rastu i uspjehu Freixeneta diljem svijeta, sada već peta generacija obitelji Ferrer nastavlja ostvarivati viziju koju su njihovi djedovi i bake imali o brendu prije svih tih godina.
Ukoliko želite ostaviti komentar, molimo da se registrirate na Vinea Gold.
Registracija