Vinea Gold od sada na dvije lokacije – GUNDULIĆEVA 13,Zagreb ili ULICA ŽRTAVA FAŠIZMA 2,Rijeka
Vrsta vina:
Pjenušavo,Volumen:
0,75lUdio alkohola:
11.5%Temperatura posluživanja:
4-5 °CPodrijetlo:
Provincije Treviso i Venecija, ItalijaBoja i izgled:
Ružičasta boja s finom i postojanom perlažomBouquet:
Počinje s voćnim notama trešnje i šumskog voća (maline, ribizle i divlje kupine), ima ugodne i nježne cvjetne note u završniciOkus:
Svjež, živahan i ugodno suh, s voćnim i cvjetnim osjećajima. Također ga karakterizira izvanredna retroolfaktorna postojanostPovrće
Bijelo meso
Suho i dimljeno meso
Idealan kao aperitiv i u koktelima, dobro se slaže uz predjela, prva jela i bijela mesa. Također savršeno pristaje uz prženo povrće i crudo pršut, soppressatu i ostale nareske
Flauta
Il Vino dei Poeti prestižni je brend koji evocira radost kojom pjesnici, umjetnici i intelektualci nazdravljaju životu uz pjenušac, lagano, mirisno i prestižno talijansko vino. Il Vino dei Poeti Venezia DOC Rosé je pjenušac u kojem se osobnost, svježina i živost susreću s nježnom i zadivljujućom ružičastom bojom, te intenzivnim i postojanim bouqueom. Ove su karakteristike tipične za područje porijekla grožđa među pokrajinama Treviso i Venecija. DOC Venezia je novija oznaka izvornosti, čija je regulativa objavljena 7. siječnja 2011. i izmijenjena 30. studenoga iste godine.
Razdoblje berbe:
Prvih deset dana rujna
Ukupna kiselost, g/l:
5,00-6,50
Područje proizvodnje:
Područje DOC Venezia proteže se od brda Conegliano (pokrajina Treviso) do lagune Caorle (pokrajina Venecija). Zahvaljujući zaštićenosti Dolomita na sjeveru i blizini mora i lagune, karakterizira ga umjereno-vlažna klima. Tlo se sastoji od aluvijalnog materijala od topljenja alpskih i predalpskih ledenjaka koje nose rijeke Piave i Livenza. U visokoj ravnici tlo uglavnom karakterizira šljunak, dok bliže Jadranskom moru ima i pijeska, ilovače i gline.
Vinova loza:
Raboso i Pinot Noir
Proces proizvodnje:
- Kupaža je napravljena od dvije sorte grožđa, rabosa i pinota crnog, koje se uglavnom beru u prvih deset dana rujna. - Grožđe prolazi proces maceracije, tijekom kojeg se mošt ostavlja u kontaktu s kožicom gotovo 12 sati, čime se dobivaju boje i arome. - Grožđu se zatim uklanja peteljka, mošt se lagano preša da se odvoji od kožice i čisti dekantacijom. - Prvo vrenje odvija se u čeličnim spremnicima uz dodatak selekcioniranih kvasaca. - Prema metodi Martinotti, druga fermentacija se odvija u cuve close na kontroliranoj temperaturi od 14°C, kako bi se očuvale primarne arome grožđa. Kada se šećer pretvori u alkohol, kvasci prirodno oslobađaju ugljični dioksid, čineći vino "pjenušavim". - Vino se zatim hladno stabilizira, filtrira i puni u boce.
Biljke po hektaru:
2500-3000
Prinos po hektaru:
120-140 q/Ha
Sustav treninga:
Sylvoz i špurirani kordon
Šećer, g/l:
11-14
Bottega je talijanski brend poznat po svojim iznimnim vinima i žestokim pićima. Tvrtku je 1977. godine osnovao Aldo Bottega, a sjedište joj je u Bibano di Godega, u regiji Veneto u Italiji. Tijekom godina Bottega je stekla reputaciju proizvođača visokokvalitetnih proizvoda s jakim fokusom na inovacije, dizajn i umijeće.
Bottega nudi širok izbor vina i jakih alkoholnih pića, uključujući vina, pjenušava vina, rakije, likere i druga žestoka pića.
Bottega je poznata po svojoj predanosti održivim i ekološki prihvatljivim metodama proizvodnje. Tvrtka kombinira moderne tehnike s tradicionalnom izradom kako bi stvorila proizvode koji su i ukusni i vizualno privlačni. Prepoznatljivo i elegantno pakiranje mnogih Bottega proizvoda, kao što je zlatna bočica Bottega Golda, doprinosi njihovoj poželjnosti.
Bottega je stekla globalne sljedbenike, a njezini se proizvodi često povezuju s proslavama i posebnim prigodama. Bilo da tražite fino pjenušavo vino, rakiju ili liker, Bottegin raznoliki izbor nudi niz mogućnosti za one koji cijene talijansko umijeće i kvalitetu.
Ukoliko želite ostaviti komentar, molimo da se registrirate na Vinea Gold.
Registracija