Mjesto gdje piće postaje umjetnost – GUNDULIĆEVA 13, srce Zagreba
Vrsta vina:
BijeloUdio alkohola:
12.5%Podrijetlo:
AustrijaGrožđe:
Sauvignon BijeliPovrće
Meki sir
Riba
Jancis robinson: "ozbiljne stvari za razliku od bilo kojeg stereotipa o sauvignonu. Prava struktura i više mineralna nego travnata. Možda samo malo više pouilly-fumé nego bordeaux ili bilo što izvan europe, s daškom lista crnog ribiza. Dobra stvar. Lijepo je imati ovoliko osvježenja od vruće, suhe godine. Dugo također. Istinski zanimljivo. Nema jakog mirisa i očite sugestije hrasta. „17/20
Njihov sauvignon blanc karakterizira pješčano-vapnena opeka i pun je mineralnosti. Vrlo nježno, elegantno, a opet tako složeno i čvrsto povezano. Zrelo, ali nikad glasno voće.
„ O N E O F T H E M O S T E X C I T I N G W I N E P R O D U C E R S A N Y W H E R E ! “
– J A N C I S R O B I N S O N
Vinarstvo. Za nas je ovo život. S pogledom prema unutra na naša vina i njihov spori, stalni razvoj. Na našem zanatu koji voli prirodu, kojim se bavimo puni strasti i bez kompromisa ignoriramo aktualnu modu. Do podrijetla našeg rada, prema kojem uvijek idemo. Kroz još više poljoprivrednih radova, prema upravljanju prirodnim ciklusom i još holističkijim razmišljanjem. S ciljem da našim vinima i sebi damo “vrijeme za sazrijevanje”.
Naša vina su potpuno prirodna. Ništa se ne dodaje niti povlači tijekom cijelog procesa vinifikacije. Po potrebi se dodaje samo minimalno SO2 za stabilizaciju prije punjenja.
Pozdrav gospođo Ladybird! Bubamare, uskršnje leuze, vjeverice, tratinčice, poljski miševi, maslačak, leptiri, podbjel, bumbari, stolisnik, pčele, livadska zvončića... To i još mnogo toga raste, puzi i leti u našim vinogradima. Samo zbog toga se isplatio prelazak na ekološko, a 2016. godine i na biodinamičko vinogradarstvo. Prije svega, uvijek smo zabrinuti za kvalitetu naših vina i naš odnos prema životu. Poticaj je bio da se kroz ovaj originalni način rada učini još boljim i življim. I radi!
Ali evo možda najvažnijeg od svih glavnih opruga: Ne želimo štetnu kemiju. Ni u zraku, ni u hrani ni u vinu. Zbog naše djece, naših zaposlenika i nas samih. Biodinamika kao logična posljedica.
Poštujemo biodinamiku!
Jer ime sve govori! Ponosni smo član grupe biodinamičkog vinarstva od 2016. godine respekt-BIODYN. 2017. je naša prva certificirana berba. A zašto grupa respekt-BIODYN? Zato što nam je važna razmjena s kolegama – svi prijatelji sa sličnom životnom filozofijom – i zajedničko učenje. Zajedno za idealno vino!
Ukoliko želite ostaviti komentar, molimo da se registrirate na Vinea Gold.
Registracija